12 квітня – Всесвітній день авіації й космонавтики.

Як відомо, цього дня рівно 50 років тому перший космонавт планети Юрій Гагарін здійснив перший політ у Космос, облетівши Землю по орбіті. Історичний старт корабля "Схід" було зроблено 12 квітня 1961 року о 09:07 за московським часом з космодрому Байконур.Виконавши один оборот навколо Землі о 10:55:34 на 108 хвилині, корабель на одну секунду раніше завершив плановий політ.

Незабаром апарат з Юрієм Гагаріним приземлився в Саратовській області, недалеко від міста Енгельс.Через два дні першого космонавта планети урочисто зустрічала російська столиця. 14 квітня 1961 року літак Іл-18 доставив Юрія Гагаріна з Байконуру в аеропорт "Внуково".Там Юрія Гагаріна привітало все партійне керівництво, журналісти й величезна кількість москвичів і гостей столиці. Від літака до урядових трибун було прокладено червону килимову доріжку, пройшовши по якій, Юрій Гагарін відрапортував Микиті Хрущову про виконання урядового завдання. За трансляцією телеканалу "Євробачення" з місця події напружено спостерігали мільйони телеглядачів в усьому світі.

Після урочистої зустрічі з аеропорту "Внуково" Юрій Гагарін проїхав у відкритій машині в Кремль, де на Червоній площі йому було вручено Золоту зірку "Героя Радянського Союзу" і присвоєно звання "Льотчик-космонавт СРСР".

З приводу цього свята у нашому закладі були проведені тиматичні заняття за вихованцями.

Кiлькiсть переглядiв: 33